2014. május 4., vasárnap

Timur Vermes - Nézd Ki Van Itt

Na gyermekeim végeztem ezzel a könyvvel is.. És azt hiszem ki is dobhatom a többi könyvemet polcostul a 10-ről.

A társadalomkritikája lenyűgöző, de tényleg. Egy 10-es skálán egy olyan 25,5 pontot adnék neki (mert a zsidó téma nem vicces).

Az a szép ebben a könyvben, hogy teljesen máshogy közelíti meg a politika világát, mint a többi ilyen politikai film, vagy könyv. Most példának a V mint Vérbosszút hoznám fel. Ugye ott a nép, és a lázadók szemszögéből láthatjuk az egészet, aminek az az eredménye, hogy nagyban bólogatunk mindenre amit mond, például „Nem a népnek kell félnie a kormánytól, hanem a kormánynak kell félnie a néptől.” és ez szerintem is igaz, így kéne lennie. NODE! A Nézd Ki Van Itt szerencsére mindkét fél álláspontjával foglalkozik. Amikor Hitler találkozik egy olyan párt elnökével, vagy képviselőjével, akin látszik, hogy csak a zsebét tömködi, elborzad.. Végig gondolja, hogy egy ilyen embert soha nem választana meg a nép. Aztán, amikor meg akarják róni Hitlert a régi cselekedetei miatt, hogy milyen rossz, meg borzalmas, akkor meg kijelenti, hogy a nép őt választotta meg annó, és a nép tudta, hogy mire válalkozik. Szóval igen… zseniális ez a könyv!

Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki nem ítéli el a könyvet csak azért mert Hitlerről szól.

Részben ennyi lett volna a kritika. Próbáltam spoiler mentesen tálalni nektek, és kicsit bővebb információval, hogy ne csak a könyvbemutató tartalmát hadarjam el nektek mert az bőven kevés lenne, hogy kedvet kapjatok a könyvhöz. Kivéve persze, ha alapból imádtok mindent ami Hitler (nem tudom, hogy ez milyen kijelentés volt, ne kérdezzétek).

Na így búcsúzóul megkérdezlek titeket, hogy ti mennyire vagytok tájékozottak a politika témában? Érdekel-e egyáltalán titeket, vagy úgy vagytok vele, hogy úgy is rosszabb lesz, attól függetlenül, hogy kik ülnek a parlamentben? Várom válaszaitokat szeretettel, és izgalommal  ;)


Csocsesz!!

Ui.: Szerdán neki állok a Veszedelmes Sorscsapásnak!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése